Yhdistys

Jolppi ry on opiskelijoiden innostuksesta luomuun muodostunut yhteisö. Jolpin kautta voi tilata edullista, pääosin Keski-Suomessa tuotettua luomuruokaa. Yhdistyksen jäsenet ovat pääsääntöisesti opiskelijoita, mutta jäseneksi on tervetullut kuka tahansa.

Luomupiirin toiminta perustuu täysin talkootyöhön. Maksamasi hinta päätyy kokonaisuudessaan tuottajalle. Ruokapiiri perii ainoastaan pienen toimitusmaksun, jolla katetaan piirin toiminnasta aiheutuvia kuluja, mm. tilavuokrat, pankkikulut, nettisivut ja osa tuotteiden kuljetuskustannuksista.

Jäsenyys

Luomupiirin jäsenyys maksaa 5 € ja se on voimassa lukuvuoden eli syksystä seuraavan vuoden kesään. Jäsenen tilauksista ei peritä toimitusmaksua.

Tule mukaan!

Ilman talkooväkeä toimintamme ei pyörisi, joten etsimme jatkuvasti auttavia käsiä! Piirimme tarvitsee sekä satunnaista apua että pidempiaikaisia aktiiveja. Mukaan toimintaan pääsee kuka vain, tilaaminen ja jäsenyys ovat avoimia kaikille. Lähetä hallitukselle sähköpostia jolppiry(at)gmail.com, tai ilmoittaudu tilauslomakkeella jakoapulaiseksi.

Muu toiminta

Ruokapiiritoiminnan lisäksi Jolppi ry on järjestänyt vaihtelevasti myös muuta toimintaa, esimerkiksi leivontailtoja, sieniretkiä ja tilavierailuja. Olemme olleet myös erilaisissa tilaisuuksissa tarjoamassa piirin tuotteista valmistamiamme vege- ja luomuherkkuja.

Tervetuloa mukaan Jolpin toimintaan!

Jakovastaavat Unna Ahokas ja Terhi Komulainen

Varapuheenjohtaja Terhi Komulainen ja puheenjohtaja Unna Ahokas huhtikuun 2012 luomujaossa Ilokivessä.

Historia

Jolppi ry perustettiin vuonna 2012 jatkamaan JYYn luomuruokapiirin työtä. Yhdistyksen perustamiseen päädyttiin, koska toiminnasta haluttiin aiempaa riippumattomampaa, monipuolisempaa ja myös yliopiston ulkopuolelle ulottuvaa. Aiemmin lähes ainoa toimintamuoto oli yhteistilausten järjestäminen ja tuotteiden jakaminen yliopistolla. Nykyään Jolppi mm. järjestää tarjoiluja erilaisiin pienehköihin tapahtumiin. Sen ohella tilaukset pyörivät lähes entisellään; jakotilaisuudet ovat kuitenkin siirtyneet Ilokivestä väljempiin tiloihin Sepänkeskukseen.

JYYn ympäristövaliokunnan luomuruokapiirin toiminta alkoi vuonna 2003, joten piirin tilaukset ovat pyörineet keskeytyksettä jo vuosikymmenen. Tosin vuosittain on pidetty kesätaukoa touko-elokuun ajan, koska niin aktiiveista kuin tilaajista monet oleilevat silloin muualla kuin Jyväskylässä. Jakoja järjestettiin aikoinaan mm. Ekokauppa Ekolon silloisen liikehuoneiston kellarissa. Vuosina 2007-12 pääasiallinen jakopaikka oli ylioppilastalo Ilokiven kabinetti, minkä lisäksi osan ajasta järjestettiin sivujako Ylistönrinteen kampuksella Ambiotica-rakennuksessa.

Lukuvuonna 2016-17 toimintaa pyörittää kahdeksanjäseninen hallitus tilapäisine apureineen. Vähimmillään ruokapiiri on toiminut kahden-kolmen aktiivin voiminkin. Piirillä on ollut oma koordinaattori tai sittemmin puheenjohtaja vuoden 2007 alusta lähtien. Tehtävässä ovat toimineet seuraavat henkilöt:

Nimi aloituspvm lopetuspvm
Jukka Mattlar 08/2016
Antti Martikainen 07/2014 08/2016
Unna Ahokas 04/2012 07/2014
Paula Rantanen 08/2011 04/2012
Jukka Mattlar 12/2008 08/2011
Harri Kuokkanen 09/2007 12/2008
Anu Lääkkölä 02 2007 09/2007
Kaisa Kortekallio 01/2007 02/2007