Yhdistys

Jolppi ry on opiskelijoiden innostuksesta luomu- ja lähiruokaan muodostunut yhteisö. Ruokapiirimme kautta kuka tahansa voi tilata pääosin Keski-Suomessa tuotettua kohtuuhintaista luomuruokaa. Ruokapiiri on toiminut jo vuodesta 2003, joten meillä on lähes kahdenkymmenen vuoden kokemus tuottajien ja kuluttajien saattamisesta yhteen vapaaehtoisvoimin.

Miksi ostaa ruokaa myös ruokapiiristä eikä vain kaupasta? Toisin kuin tavallisessa ruokakaupassa, ruokapiirimme tuotteista maksamasi hinta päätyy kokonaisuudessaan tuottajalle. Välikäsien vähäisyydestä johtuen hinnat ovat enimmäkseen halvempia kuin kaupoissa, kun vertailukohteena ovat vastaavat kotimaisten pientuottajien luomutuotteet. Valikoimassamme on myös monia tuotteita, joiden löytäminen kaupasta on vaikeaa tai mahdotonta.

Jolppi perii tilaajilta itselleen ainoastaan vuosittaisen jäsenmaksun (5 €) tai tilauskohtaisen toimitusmaksun (1,5 €), joilla katetaan piirin toiminnasta aiheutuvia kuluja kuten tilavuokra, maksuliikenne ja viestintä.

Tilausten jako Sepänkeskuksessa syyskuussa 2018

Jäsenyys

Luomupiirin jäsenyys maksaa 5 € ja on voimassa lukuvuoden eli syksystä seuraavan vuoden kesään. Jäsenen tilauksista ei peritä toimitusmaksua. Jäseneksi liittyminen onnistuu tilauksen tekemisen yhteydessä.

Olet myös tervetullut yhdistyksen kannattajajäseneksi, jos haluat tukea toimintaa, mutta et voi osallistua tilauksiin esimerkiksi asuinpaikkasi vuoksi. Kannattajajäsenmaksu 10 € maksetaan yhdistyksen tilille FI13 5290 0220 4328 33. Merkitse viestikenttään nimesi ja sähköpostiosoitteesi.

Jäsenrekisterin rekisteri- ja tietosuojaseloste

Tule mukaan!

Luomupiirin toiminta perustuu täysin vapaaehtoistyöhön. Piirimme tarvitsee jatkuvasti sekä satunnaista apua että etenkin pysyvämpiä aktiiveja. Mukaan toimintaan pääsee kuka vain, tilaaminen ja jäsenyys ovat avoimia kaikille. Lähetä hallitukselle sähköpostia jolppiry(at)gmail.com tai ilmoittaudu tilauslomakkeella jakoapulaiseksi.

Muu toiminta

Ruokapiiritoiminnan lisäksi Jolppi ry on järjestänyt vaihtelevasti myös muuta toimintaa, esimerkiksi tilavierailuja, sieniretkiä ja leivontailtoja. Olemme olleet myös erilaisissa tilaisuuksissa tarjoamassa piirin tuotteista valmistamiamme vege- ja luomuherkkuja.

Jakovastaavat Unna Ahokas ja Terhi Komulainen

Varapuheenjohtaja Terhi Komulainen ja puheenjohtaja Unna Ahokas huhtikuun 2012 luomujaossa Ilokivessä.

Historia

Jolppi ry perustettiin vuonna 2012 jatkamaan JYYn luomuruokapiirin työtä. Yhdistyksen perustamiseen päädyttiin, koska toiminnasta haluttiin aiempaa riippumattomampaa, monipuolisempaa ja myös yliopiston ulkopuolelle ulottuvaa.

JYYn ympäristövaliokunnan luomuruokapiirin toiminta alkoi vuonna 2003, joten piirin tilaukset ovat pyörineet keskeytyksettä jo yli 15 vuotta. Tosin vuosittain on pidetty kesätaukoa touko–elokuun ajan, koska niin aktiiveista kuin tilaajista monet oleilevat silloin muualla kuin Jyväskylässä ja aktiivien on tärkeää saada lepotauko vaativaan vapaaehtoistyöhön.

Jolppia edeltäneen JYYn luomuruokapiirin logo

Ruokajakoja järjestettiin aikoinaan mm. Ekokauppa Ekolon silloisen liikehuoneiston kellarissa. Vuosina 2007–12 pääasiallinen jakopaikka oli ylioppilastalo Ilokiven kabinetti, minkä lisäksi osan ajasta järjestettiin sivujako Ylistönrinteen kampuksella Ambiotica-rakennuksessa. Vuonna 2012 siirryttiin väljempiin tiloihin Sepänkeskukseen, jota ylläpitää Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.